جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری

جوشکاری ورق ها از جمله ورق گالوانیزه یکی از روش ها در جوشکاری است و با توجه به اینکه گالوانیزه نیز از جنس فولاد است پارامترهای جوشکاری این ورق ها با دیگر ورق های فولادی از قبیل آمپر، نوع الکترود و موارد مشابه یکسان است. اما یکی از تفاوت هایی که وجود دارد این است که میزای پوشش روی ورق گالوانیزه بیش از مقدار باشد در جوشکاری ورق گالوانیزه باید موارد و الزامات خاصی را در نظر گرفت و جوشکاری را انجام داد.

در این مطلب قصد ما این است که ابتدا توضیحی درباره ورق گالوانیزه بدهیم و پس از آشنایی با این نوع ورق های فولادی به موضوع جوشکاری ورق گالوانیزه با اینورتر بپردازیم و در انتها شما با تمام موارد و پارامترهایی که در این نوع جوشکاری وجود دارد آشنا شوید.

ورق گالوانیزه چیست؟

ورق گالوانیزه از انواع ورق های فولادی است که با ایجاد لایه هایی از روی بر سطح آن تبدیل به گالوانیزه می شود و هدف از انجام این کار به خاطر این است که آن قسمت از سطوح فولاد که دچار زنگ زدگی و خوردگی می شوند از بین برود.

ورق های گالوانیزه در دو دسته سرد و گرم قرار دارند و در زمان تبدیل و فرآیند گالوانیزه شدن از فلز روی پوشانده می شوند. همانطور که گفتیم ورق ها دارای دو نوع سرد و گرم هستند که روش گالوانیزاسیون هر کدام نیز متفاوت است. در روش اول برای ورق گرم از فرآیند روی اندود کردن استفاده می شود و در روش دوم از جریان الکتریکی برای ایجاد پوشش روی استفاده می شود. در کل دارای سه نوع ظاهری می باشد که در زیر به هر سه نوع این ورق ها اشاره می شود. برای جوشکاری ورق گالوانیزه می توان هر نوع از این ورق ها را جوشکاری نمود. این موارد می تواند یک دستوالعمل جوشکاری ورق گالوانیزه باشد.

  • ورق جوشکاری بدون گل
  • ورق جوشکاری گل ریز
  • ورق جوشکاری گل درشت

ورق های فولادی برای اینکه گالوانیزه شوند و به شکل ورق گالوانیزه درآیند نیاز به انجام مراحلی دارند تا بتوان از آنها در مواردی که مورد نظر است استفاده نماییم. این مراحل که به آنها گالوانیزه یا روی اندود کردن نیز گفته می شود شامل مراحل زیر است:

  • از روی سطح فلز چربی زدایی کنیم و سطوح را از موادی مانند روغن و گریس پاک کنیم.
  • فلز را شستشو دهیم تا آلودگی های و زنگ زدگی های روی سطوح آن پاک شود.
  • پس از شستوش فلز را خشک می کنیم.
  • پس از انجام این کارها فلز را در روی داغ قرار می دهیم تا سطح فلز از یک لایه روی تشکیل شود.

ورق گالوانیزه چیست؟

همانطور که می دانیم گالوانیزه یک ورق فولادی است که دارای پوشش روی می باشد و در زمان جوش به الزامات فنی و متفاوتی با دیگر ورق های فولادی نیاز دارد و آن هم به خاطر پوشش روی ساختار ورق های گالوانیزه است.

این روش در کل تفاوت هایی با دیگر ورق های فولادی دارد که یکی از این تفاوت ها که بسیار باید مورد توجه قرار گیرد، دمای تبخیر پایین است که در زمان جوش باید به الزامات فنی مورد نیاز آن توجه داشت. علاوه بر این موارد انتخاب الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه نیز از موارد مهمی است که در ادامه به آن نیز اشاره می کنیم.

برای آشنایی بیشتر، این الزامات که هر جوشکاری باید آنها را در زمان انجام جوشکاری انجام دهد را بیان می کنیم.

  • استفاده از روش مناسب جوشکاری
  • استفاده از الکترود مصرفی مناسب
  • تمیز کاری سطحی قبل از انجام جوش
  • توجه به ضخامت ورق گالوانیزه

این موارد که در بالا به آنها اشاره شد می تواند دستورالعمل جوشکاری برای انجام این جوشکاری باشد و در صورتی که این موارد را در نظر نگیریم جوش مناسبی برقرار نخواهد شد و ممکن است که اصلا روند جوش ورق گالوانیزه به خوبی پیش نرود.

مهم ترین نکات در زمان جوشکاری ورق گالوانیزه

در زمان جوشکاری ورق گالوانیزه باید به برخی از نکات مهم توجه داشته باشیم و مطمئن شویم که ورق برای جوشکاری آمده است. اول از همه باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که لایه روی دقیقا در جایی که می خواهید و نیاز به جوش دارید در هر طرف از جوش حدودا ¼ اینچ خرد شوند. رعایت نکات ایمنی در این موارد نیز مهم است تا گرد و غبار حاصل از خرد شدن و جوشکاری باعث مسمومیت نشود.

بعد از اینکه لایه های روی از سطح ورق برداشته شد می توانید یک فولاد پاک و تمیز در اختیار داشته باشید و مراحل جوش آماده شده است و می توانید از الکترود جوشکاری مناسب استفاده نمایید. پس از اینکه جوشکاری را انجام دادید در مرحله آخر می توانید برای پوشش قوس جوشکاری از اسپری روی استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که انتخاب الکترود مناسب برای جوشکاری ورق گالوانیزه مهم است و باید دقت کافی در این مورد داشته باشید.

بهترین الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری ورق های گالوانیزه یکی از روش ها در جوشکاری است که در زمان انجام آن باید بهترین و مناسب ترین الکترود را انتخاب کنیم. انتخاب بهترین الکترود موجب می شود تا مشکلاتی از قبیل: ترک خوردگی، خراشیدگی و دیگر آسیب هایی که ممکن است در حین فرآیند جوش به وجود آید جلوگیری می کند و در نهایت یک جوشکاری مناسب و ایده آل به وجود می آید.

در واقع با انتخاب بهترین الکترود ما این امکان را برای خودمان مهیا می کنیم تا از آسیب هایی که ممکن است به فلز وارد کند جلوگیری می کنیم.

جوشکاری ورق گالوانیزه با اینورتر

اینورتر جوشکاری یکی از دستگاه هایی است که با کمک آن می توان ورق گالوانیزه را جوش داد و با توجه به اینکه با کمک آن می توان برق متناوب شهری به به برق مستقیم تبدیل کرد و بر اثر این تبدیل به ولتاژ دلخواه رسید و بتوان از کمترین ولتاژ مورد نظر استفاده نمود و در نهایت بتوان جوشکاری کرد تا آسیبی به پوشش ورق گالوانیزه وارد نشود.

جوشکاری گالوانیزه به روش co2

یکی از روش های جوشکاری ورق گالوانیزه که در صنایع مختلفی از آن استفاده می شود جوشکاری ورق گالوانیزه CO2 است و در زمان جوش به این روش از گاز محافظ استفاده می شود. در این روش از جوشکاری ذوبی حداقل دی اکسید کربنی که باید استفاده شود ۲۰ درصد است و اگر بیشتر از ۲۰ درصد استفاده شود پاشش کمتر می شود و موجب می شود که کیفیت جوش خوب شود.

یکی از مواردی که می توان به آن اشاره نمود این است که در جوشکاری های دستی برخی مشکلات از قبیل ترک و تخلخل و پاشش زیاد به وجود می آید که در این روش این مشکلات وجود ندارد.

با توجه به اینکه جوش CO2 یکی از فرآیند های تخصصی در جوشکاری محسوب می شود و از آن می توان در جوش ورق گالوانیزه نیز استفاده نمود می توان از ترفند های و راهکار هایی استفاده نمود که فرآیند جوش را به بهترین حالت به وجود آورد.

در اولین راه می توان مخلوطی از گاز محافظ CO2 را مورد امتحان و تست قرار داد.

یا می توان از فلز پرکننده مانند برنز و یا سیلیکون استفاده کرد.

با کمک این موارد می توانیم جوشکاری را در آمپر های پایین انجام دهیم. یکی از نکاتی که می توان به آن اشاره نمود این است که در جوشکاری ورق گالوانیزه CO2 از مواد افزودنی کمتری استفاده می شود. این مواد کمتر به این معنی است که در فلز جوش مقدار روی کمتری وجود دارد و همین موضوع باعث می شود تا حساسیت کمتری به وجود آید و تخلخل و ترک را نیز از بین می برد.

انواع الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

برای جوشکاری های ذوبی از الکترود استفاده می شود که دارای انواع مختلف و پوشش های مختلفی هستند که هر کدام برای کاری مناسب هستند. برای ورق های گالوانیزه از سیم جوش گالوانیزه استفاده می شود و در اصطلاح به آن الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه گفته می شود. این سیم باید دارای ویژگی هایی باشد که بتوان از آن استفاده نمود که این موارد شامل: جنس آلومینیوم، فلز ضد زنگ، نیک و یا ترکیباتی کم کربن هستند و علاوه بر اینها روکشی از جنس آهک، و اکسید سدیم و … دارند.

با کمک این الکترود ها می توان فاصله دو سطح را از طریق پر کردن انجام داد و فضاهای خالی را پر کرد.  از این الکترود در جوشکاری های دستی استفاده می شود.

نکات ایمنی در جوشکاری ورق گالوانیزه

با توجه به اینکه این روش یکی از جوشکاری های مهم است و در حین فرآیند های جوش دود هایی ناشی از جوش در فضا منتشر می شود و اینکه گرمای زیادی به وجود می آید مهم است که در زمان های جوشکاری موارد مهمی را در نظر بگیریم و از صدمات ناشی از جوش جلوگیری کنیم.

علاوه این موارد ممکن است برخی مواد سمی نیز در هوا منتشر شود. به همین خاطر حتما در زمان جوشکاری ورق گالوانیزه مهم است که از ماسک های جوشکاری استفاده شود.

علاوه بر اینها در فضاهایی که جوشکاری می کنیم موارد تهویه هوا را نیز در نظر بگیریم و یک فضایی را آماده کنیم که تهویه آن مناسب باشد.

آسیب‌های جسمی از دیگر خطرات رایج در زمان کار با اینورترجوشکاری است. این خطرات جسمی عبارت از سوختگی، آسیب دیدگی چشم، بریدگی انگشتان دست و پا است. با داشتن تجهیزات محافظ (PPE) که از آسیب‌های جسمی جوشکاری جلوگیری می‌کند، می‌توانید ریسک چنین خطراتی را برای خود به حداقل برسانید.

یکی دیگر از خطراتی که سلامتی و جان جوشکاران را تهدید می‌کند، برق گرفتگی است. تخلیه ناگهانی الکتریسیته باعث می‌شود که آسیب جدی به سلامتی جوشکار وارد شود و در بدترین حالت نیز ممکن است که منجر به مرگ او شود. البته این موضوع نیز قابل کنترل است و شما می‌توانید با رعایت مسائل ایمنی احتمال این خطر را نیز به حداقل برسانید.

کلام مانا:

جوشکاری ورق گالوانیزه یکی از انواع جوشهای تخصصی می باشد که باید برای انجام دادن آن اطلاعات مفیدی در اختیار داشت. با توجه به اینکه برای این روش از جوشکاری نیاز به الکترود مناسب و سیم جوش ورق گالوانیزه داریم بهتر است قبل از انجام آن در این زمینه موارد مهم و اطلاعات فنی را کسب نمایبد تا بتوانید یک فرآیند جوش موفق را به وجود آورید.

javanmard وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط تلفنی با کارشناسان ما

09153555745

09151009700

ارتباط سریع