پالس جوشکاری چیست ؟ آشنایی با جوشکاری پالسی

پالس جوشکاری چیست ؟ آشنایی با جوشکاری پالسی

پالس جوشکاری

اگر بخواهیم یک تعریف ساده از این نوع جوشکاری ارائه دهیم و بگوییم که اصلاً پالس جوشکاری چیست ، باید بگوییم که این نوع جوشکاری با جریان جوشکاری به‌طور مداوم از یک آمپر بالا (که معمولاً به آن آمپر اوج گفته می‌شود) به پایین (جریان اصلی یا پس زمینه)، تغییر می‌کند و دوباره برگشت دارد. با کمک این جوشکاری فلزات نازک‌تر و فلزات رسانا با کمک گرما، بدون این که سوزانده شوند، در محل‌هایی با یکدیگر متصل می‌شوند!

کمی با اصطلاحات جوشکاری پالسی آشنا شوید!

در ادامه چند اصطلاح مهم در این زمینه را معرفی می‌کنیم:

نبض جوشکاری پالسی

بسته به این که جوشکاری و هزینه آن چقدر است، می‌توانید از توانایی جوش پالسی خود استفاده کنید. در واقع از طریق الکترون‌ها، شما قادر هستید که بسیاری از خصوصیات را در حین انجام کار تغییر دهید و یا شکل خاصی از موج پالسی را تهیه کنید. شما می‌توانید در حین عملیات در واقع Peak Amperage را به نحوی تنظیم کنید که کار به بهترین شکل ممکن خود، تغییر پیدا کند و قدرت داشته باشد.

معمولاً برای این کار لازم است که کار با جوشکاری پالسی را به طرز حرفه ای بلد باشید و خودتان میانگین وزنی جریان اوج و پس زمینه را تنظیم کنید. برای این که بهتر متوجه این قضیه و اهمیت آن شوید، بگذارید که یک مثال برای شما بزنیم! اگر جریان اوج جوشکارها را در ۱۰۰ آمپر و جریان پس زمینه را در ۴۰ درصد تنظیم کنیم، متوجه می‌شویم که نقطه اوج، ۱۵۰ آمپر است. با این کار بر اساس شدت و نوع کار، می‌تواند نقاط را خودتان تنظیم کنید. اگر در این زمینه مهارت ندارید، نگران نباشید! بعد از این که فهمیدید پالس جوشکاری چیست ، می‌توانید به مرور در تنظیم نبض جوشکاری مسلط شوید.

فرکانس نبض جوشکاری

اصطلاح بعدی که بهتر است در مورد آن بدانید، فرکانس نبض است. فرکانس نبض به معنای آمپراژ جوش از ثانیه به پایین در ثانیه است. به عنوان مثال اگر فرکانس را روی ۰٫۵ تنظیم کنید، هر ثانیه دو بار پالس خواهید داشت! البته می‌توان تعداد پالس در هر دقیقه هم مشخص کرد. به عنوان مثال با تعیین عدد پالس بر روی ۱۰۰، شما در هر دقیقه ۱۰۰ پالس خواهید داشت. بسته به این که قصد انجام چه نوع جوشکاری می‌خواهید داشته باشید، می‌توانید فرکانس دلخواه خود را تنظیم کنید. در این زمینه افراد حرفه ای می‌دانند که استفاده از چه نوع نبضی می‌تواند، راهگشای نهایی باشد!

پالس جوشکاری چیست

وظیفه پالس

اصطلاح دیگری که به شما کمک می‌کند تا بهتر درک کنید که پالس جوشکاری چیست ، وظیفه پالس است! این اصطلاح نشان می‌دهد که تعادل بین زمان و سطح اوج جریان و جریان پس زمینه به چه صورتی است! شما می‌توانید با تنظیم‌های مختلف به عنوان مثال ۵۰ درصد، یک حالت با زمان برابر و کم را تنظیم کنید. تنظیم ثابت به شما در انجام منظم کار، کمک بیشتری می‌کند.

شیب پایین

اصطلاح دیگری که در مورد جوشکاری پالسی و درک چیستی آن مطرح است، زمان شیب نیرو است که پس از انتشار ماشه مشغل گرفتهع می‌شود و باید تنظیم شود. در واقع شما می‌توانید با تنظیم این جریان، از نفطه جوش تنظیم و کاهش قدرت آن نزدیک به صفر، فعالیت دلخواه خود را به انجام برسانید. معمولاً برای جوش‌هایی که در لبه مواد خاتمه پیدا می‌کنند، تنظیم صحیح شیب پایین می‌تواند راهگشا باشد.

چه زمانی می‌توان از جوشکاری پالسی استفاده کرد؟

یکی از سوالاتی که مطرح می‌شود، این است که در چه زمانی باید برای انجام جوشکاری اقدام کرد. در چرخه آمپر پس زمینه و اوج، تا زمانی که ریختن فلز مذاب از مفصل مورد بحث باشد، استفاده از این نوع جوشکاری برای ورقه‌های نازک توصیه می‌شود! در واقع برای جلوگیری از خطرات سوختگی، افزایش دقت کار و … این نوع جوشکاری می‌تواند به عنوان یک راهنما مورد استفاده قرار بگیرد.

البته باید در نظر داشته باشید که یکی از ویژگی‌های خوب این نوع جوشکاری، قابلیت تنظیم پالس و فرکانس آن است که هرچقدر بهتر تنظیم شود، در نهایت می‌توان خروجی بهتری دریافت کرد. شما می‌توانید با همگام سازی جوشکاری خود، یک نوع دلپذیر از جوشکاری را تجربه کنید و مواد دلخواه خود را پیوند بزنید.

به عنوان مثال اگر قصد انجام جوشکاری برای فلزات غیر آهنی مانند آلومینیوم دارید، باید برای این مورد از حالت جوشکاری AC که از هدایت حرارتی بالایی برخوردار است، استفاده کنید. شما با این کار بدون دادن گرمای زیاد به فلز، نفوذ عمیق‌تری را ایجاد می‌کنید که به شما در بهبود فرایند کار کمک زیادی می‌کنند.

نتیجه‌گیری: پالس جوشکاری چیست و چرا باید از آن استفاده کنید؟

احتمالاً تا بحال شما هم متوجه شدید که پالس جوشکاری چیست و مزیت اصلی آن که قابل تنظیم بودن انواع پالس است، چه کمکی می‌تواند بکند! شما با تنظیم جریان اوج، جریان پس زمینه و … قادر هستید که به راحتی مشکل خود را حل کرده و نقاط مورد نظر خودتان را جوش دهید!

جوشکاری پالسی

جوشکاری پالسی چگونه انجام میشود

در این روش دستگاه جوش روی آمپر متغیری تنظیم می شود که مدام در حال کم و زیاد شدن است تا بتواند حرارتی ملایم برای دوباره شدن الکترود و اتصال فلزات ایجاد کند. پالس های سریع و جریان بالا به سمت قطعه حرکت می کنند تا جوش بتواند تا عمق کار نفوذ کند. نحوه عملکرد این جوشکاری به این صورت است که فلز پر کننده از سیم جوش به سمت حوضچه حرکت می کند بدون اینکه تماسی با الکترود و قطعه کار داشته باشد.

 تشکیل یک قطره فلز مذاب در انتهای الکترود آن هم در هر پالس مهمترین ویژگی این روش است. وقتی جریان و آمپر به اوج خود می رسد حرارت در حوضچه افزایش یافته و قطره ها دوباره سعی می کنند تا خود را به تمام قسمت های فلز برسانند. نوسان آمپر باعث می شود تا در برخی شرایط شما شاهد حرارت ورودی پایینی باشد که مانع از سوختگی فلزات نازک در حین کار می شود. این جوشکاری برای فولادهای زنگ نزن و ورق های نازک آلومینیوم، منیزیم و مس بهترین گزینه است. در این سیستم بیشتر از جریان مستقیم و الکترود منفی استفاده می شود.

کلام مانا

اگر در رابطه با این که پالس جوشکاری چیست ، هنوز هم سؤال دارید و یا تجربه ای در رابطه با این جوشکاری داشته‌اید، می‌توانید در بخش نظرات با ما و دیگر افرادی که این مقاله را مطالعه می‌کنند، به اشتراک بگذارید.

javanmard وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط تلفنی با کارشناسان ما

09151009700

ارتباط سریع