کاربرد جوشکاری در صنایع مختلف دنیا

جوشکاری در صنایع

کاربرد جوشکاری در صنایع بسیار گسترده است و می‌توان از مزایای آن در محیط‌های صنعتی مختلف استفاده کرد. جوشکاری در همه فضاها مانند: جوشکاری در هوای آزاد، جوشکاری زیر آب و جوشکاری خارج از جو زمین انجام می‌شود.

یکی از مهم‌ترین کاربردهای جوشکاری در صنایع ایجاد محافظت برای فلزات پرکننده و یا فلزات ذوب شده در برابر زنگ زدگی و یا آلودگی می‌باشد. برای ایجاد گرمای مورد نیاز در جوشکاری از منابع مختلفی مانند شعله گاز، قوس الکتریکی، لیزر، پرتوی الکترون، اصطکاک و همچنین از امواج مافوق صوت می‌توان استفاده کرد.

جوشکاری چیست؟

جوشکاری

به روش‌های ساخت و اتصال موادی مانند فلز، سرامیک، پلیمر و کامپوزیت به‌ یکدیگر، به طور دائم، جوشکاری می‌گویند. ایجاد جوش در مواد معمولاً به این صورت انجام می‌پذیرد که با ایجاد حرارت بالا ماده را ذوب کرده و سپس با سرد کردن آهن، جوش ایجاد می‌شود.

روش‌های دیگری برای جوشکاری با دمای پایین وجود دارد که به دو صورت لحیم‌کاری نرم و لحیم‌کاری سخت است که دراین حالت فلز مبنا ذوب نمی‌شود.

در جوشکاری به غیر از ذوب فلز مبنا، اصولا از یک ماده دیگر برای پر کردن نقطه اتصال استفاده می‌شود. این امر باعث می‌شود تا یک حوضچه از مواد مذاب تولید شود. این نقطه بعد از خنک شدن؛ اتصال ایجاد می‌کند که از فلز و ماده مبنا قوی‌تر است. همچنین امکان دارد از فشار نیز، در کنار گرما یا به تنهایی برای تولید جوش استفاده شود.

نکات ایمنی در صنعت جوشکاری

جوشکاری جزو مشاغل بسیار خطرناک محسوب می‌شود. نکات ایمنی در جوشکاری باید کاملا رعایت شود، به دلیل این که خطراتی از قبیل سوختگی، شوک الکتریکی، آسیب چشمی و دید، استنشاق دود و گازهای سمی و قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش شدید در کمین جوشکاران است.

کاربردهای جوشکاری در صنایع چیست؟

عملکرد جوشکاری در متصل کردن دائم فلزات

جوشکاری فلزات

کاربرد اصلی جوشکاری، جوش دادن و اتصال مواد و قطعات مختلف به صورت دائمی است. که این مورد یکی از مهم‌ترین راه‌های استفاده از جوشکاری در صنایع مختلف محسوب می‌شود. این نوع اتصالات به شیوه‌های مختلفی در قطعات به کار می‌رود.



بازسازی کردن ایرادهای قطعات ریخته گری

سازه‌هایی که به طور ریختگی تولید می‌شوند دارای انقباض انجمادی هستند. در بیشتر موارد و مخصوصاً در سازه‌هایی که دارای حجم بالایی هستند میزان انقباض انجمادی آن‌ها زیاد است و به همین علت ایرادهای حجمی دراین سازه‌ها به وجود می‌آید. ایرادهای ریخته گری را می‌توان با استفاده از جوشکاری و پر کردن ایرادها برطرف کرد.

کاربرد جوشکاری در قوی کردن موضعی قطعات

کاربرد جوشکاری در صنایع همیشه برای اتصال قطعات به کار نمی‌رود؛ بلکه برای بهبود خواص و ترمیم موضعی قطعات نیز کاربرد دارد. بر مبنای شرایط استفاده از یک قطعه و محیط استفاده از آن احتیاج به داشتن خواص ایده‌آل در نقاط مختلف آن وجود دارد.

به عنوان مثال یک چرخ دنده احتیاج به پوششی مقاوم دارد تا در برابر سایش مقاوم باشد ولی گوشته‌ای مقاوم به تنش در آن وجود دارد. برای ساختن اینگونه از چرخ دنده‌ها استفاده از ریخته گری و یا فرآیندهای دیگر امکان‌پذیر نیست و باید از جوش استفاده کرد.

می‌توان قطعه‌ای مقاوم به تنش را آماده سازی کرد و سپس با استفاده از فرآیند جوشکاری آن را سخت کاری سطحی و یا روکش کاری کرد. این عملکرد باعث می‌شود یک قطعه مقاومت به سایش، بر روی ناحیه‌ی سطحی ایجاد شود و در همین حال مرکز قطعه به تنش، مقاوم باقی می‌ماند.

کاربرد جوشکاری در زیر آب

کاربرد جوشکاری در صنایع مختلفی مانند لوله‌هایی که در کف دریا کار گذاشته می‌شود استفاده می‌گردد. این لوله‌ها نیاز به مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارند که در آن‌ها می‌توان از روش روکش بر روی سطح لوله‌ها استفاده کرد و روکش آن توسط جوشکاری چسبیده می‌شود.



جوشکاری در هنر چه کاربردی دارد؟

از کاربردهای جوشکاری در صنایع فقط برای امور صنعتی استفاده نمی‌شود بلکه در هنر هم از آن بهره گرفته می‌شود. به عنوان مثال در اتصال قطعات به هم، روکش کاری و… از جوشکاری می‌توان استفاده کرد.

جوشکاری باعث ایجاد انعطاف در تولید سازه‌ها با متریال‌های مختلف و متصل کردن آن‌ها به هم و یا به صورت روکش‌کاری در سازه‌ها و تولید سطوح مختلف با خاصیت‌های متفاوت بر روی ظاهر آن‌ها می‌شود.

به وسیله کاربرد جوشکاری در صنایع این امکان به شما داده می‌شود تا سازه‌های پیچیده هنری را با استفاده از اتصال قطعات ساده‌تر به هم خلق کنید.

تعمیر ماشین آلات کشاورزی توسط جوشکاری

ابزارها و ماشین آلات سنگین که مربوط به استخراج معدن و خاکبرداری است پس از مدتی که از استفاده آن‌ها می‌گذرد، دچار ساییدگی و خوردگی می‌شوند. با بهره‌گیری از کاربرد جوشکاری در صنایع  می‌توان در برابر سایش، یک لایه محافظ روی آن‌ها جوش داد. این امر باعث صرفه جویی کردن در زمان و هزینه می‌شود.

جوشکاری در تعمیر مخازن چه کاربردی دارد؟

یکی دیگر از کاربردهای جوشکاری در صنایع استفاده از این صنعت در تعمیر مخازن است. در اغلب موارد، موادی که در مخازن صنعتی نگهداری می‌شوند، خاصیت خورندگی دارند و بعد از گذشت مدت زمانی، باعث خوردگی در دیواره‌ی مخازن می‌شوند.

در این مواقع امکان دارد بعضی از قسمت‌های مخازن به صورت موضعی تحت تاثیر مواد شیمیایی دچار مشکل شوند و حتی ممکن است مواد داخل مخزن به بیرون نشت پیدا کنند. برای از بین بردن این عیب‌ها از صنعت جوشکاری استفاده می‌شود.

علت پر کاربرد شدن جوشکاری در صنعت چیست؟

کاربرد جوشکاری

ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که چرا کاربرد جوشکاری در صنایع مختلف و ساخت و ساز این اندازه مفید است؟ برای رسیدن به این پاسخ به توضیح چند مورد از ویژگی‌ها و مزایای جوشکاری می‌پردازیم:

  • هزینه کم: هزینه جوشکاری معمولا از روش های دیگر اتصال کمتر و مقرون به صرفه تر است. این مسئله زمانی حائز اهمیت می‌شود که تعداد قطعات جوشکاری بالا باشد.
  • اتصالات قوی: با استفاده از کاربردهای صنایع جوشکاری این امکان به وجود می‌آید که بتوان اتصالات بسیار محکم، قوی و دائمی را در بین قطعه‌های یک سازه به وجود آورد.
  • محدودیت کم: به دلیل متنوع بودن شیوه‌های مختلف جوشکاری، موارد بسیار انگشت شماری وجود دارد که استفاده از جوشکاری را با محدودیت روبرو کند و نتوان از آن استفاده کرد. به عنوان مثال در همان محل اجرای پروژه می‌توان جوشکاری را انجام داد و هر قطعه با هر ضخامتی در هر ابعادی را به هم متصل کرد.

منبع:

ARVA

javanmard وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارتباط تلفنی با کارشناسان ما

09153555745

09151009700

ارتباط سریع